'Let's clean up', una acció per conscienciar sobre els abocaments de residus

Última revisió 11-06-2024 14:14
06/06/2024

El 16 de juny se celebra el 'Let's clean up day' amb l'objectiu de conscienciar sobre l'ús de la deixalleria i la reducció dels abocaments.

El 'Let's clean up' és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. Un any més, Vilassar de Dalt s'hi suma amb una sortida el diumenge 16 de juny per recollir residus a l'entorn natural més proper a la vila. 

En les edicions de 2022 i 2023 de la jornada de neteja es van recollir dues tones i dues tones i mitja de residus respectivament. Però davant la persistència dels abocaments a diverses zones de Vilassar, l'Ajuntament continua apostant per accions de sensibilització com la jornada Let's clean up.

Malgrat això, des de l'any 2018, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt ha obert 85 expedients sancionadors per abocaments il·legals, amb multes des dels 100 fins als 12.000 €. Tot i que cada any hi ha menys abocaments d'aquest tipus, encara hi ha part de la població que no gestiona les restes de poda, els voluminosos i altres residus perillosos de manera adequada. Per això, l'Ajuntament continua alerta per detectar i sancionar aquestes accions. 

Per a una bona gestió dels residus, Vilassar de Dalt disposa del servei de deixalleria mancomunada La Suïssa; el servei de Deixalleria mòbil, cada dimecres de 9.00 a 14.00 h i de 16.00 a 21.00 h; i el servei gratuït de recollida de voluminosos.

Vídeos

LCUE | Edició 2024. Vídeo promocional