Música, dansa i reivindicació pel 25N a Vilassar

Última revisió 25-11-2022 13:22
25/11/2022

L'alumnat de secundària de Vilassar de Dalt ha estat el protagonista de l'acte institucional del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones que s'ha celebrat aquest divendres al migdia a la Plaça de la Vila.

La regidora de feminisme i igualtat, Carme Terradas ha obert l'acte que ha volgut fer reflexionar tot el públic assistent sobre la importància de ser conscients de totes les violències que pateixen les dones. Alumnes de l'Institut Jaume Almera i l'IE Sant Jordi han llegit el manifest abans de donar pas a l'Ona, una alumna de l'escola Sant Jordi que ha explicat les seves impressions després d'enregistrar una conversa amb dues dones usuàries del Casal de Dia sobre la seva experiència vital que es podrà sentir avui a Ràdio Vilassar de Dalt en el marc de la programació especial del 25N. 

La segona part de l'acte ha estat protagonitzada per la música i la dansa. L'Aula de música ha interpretat una peça de la compositora Fanny Mendelsohn, germana de Felix Mendelsohn, que no va poder fer carrera musical pel simple fet de ser dona. Tot seguit, un grup d'alumnes de l'institut ha interpretat les cançons Stay de Rihanna i Creep de Radiohead, per donar pas a l'Aula de Dansa que ha ballat una coreografia inspirada en les violències masclistes. L'acte ha finalitzat amb un parlament de l'alcaldessa de Vilassar de Dalt, Carola Llauró. 

Una setmana d'activitats

La commemoració del 25N a Vilassar va començar el passat 17 de novembre amb un taller d'autodefensa feminista on 12 persones van compartir formació i experiències. 

Aquest dilluns, a més a més, la Sala de Plens va acollir l'acte oficial d'entrega del Distintiu Forgender que reconeix Vilassar de Dalt per la seva tasca i compromisos amb la igualtat de gènere. L'acte es va completar amb la conferència 'Prevenció de les violències masclistes' a càrrec de la Directora de la Plaforma Prou Violència, Remei Sáez.

 

Et pot interessar