Fira d'oficis amb mirada de dona ha estat l'acte central de la commemoració del 8M a Vilassar de Dalt.

">

Vilassar celebra el 8M amb la 2a Fira d'oficis

Última revisió 08-03-2024 13:32
08/03/2024

La segona Fira d'oficis amb mirada de dona ha estat l'acte central de la commemoració del 8M a Vilassar de Dalt.

Durant tot el matí d'aquest divendres 8 de març, diverses dones professionals han mostrat les seves disciplines, sovint dominades per homes, i el seu dia a dia en una segona edició de la fira que ha comptat amb una desena d'estands i demostracions. L'alumnat dels centres educatius de Vilassar ha visitat les diferents carpes i ha pogut conèixer professions com la de bombera, policia, científica, esportista o artista i camps professionals com la pintura, la música, l'esport o la realitat virtual. Al migdia, 3 alumnes de secundària han llegit el manifest de la jornada en un acte que ha començat amb unes paraules de la regidora d'Igualtat, Anna Folch, i ha acabat amb totes les participants a la Fira i les regidores de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt dalt de l'escenari.

Entre les activitats que omplen Vilassar la setmana del 8M, els Jardins Sant Jordi han acollit durant tota la setmana, el projecte ‘The unfinished human manifesto’ de la dramaturga i directora Lali Àlvarez, una instal·lació que també s’ha pogut veure avui a plaça i que buscava fer un retrat de les dones vilassarenques i les seves inquietuds i desitjos.

Fins al 17 de març el programa d’activitats inclou l'especial 8M a Ràdio Vilassar de Dalt, la conferència 'La dona al 1880. Vilassar i la societat femenina de l'època' a càrrec de la historiadora Laura Sancliment i Solé a La Massa, una xerrada sobre la Llei de garantia de llibertats sexuals 'Llei només sí és sí' a Les Escoles, i l'itinerari guiat 'La dona obrera a Vilassar'.

Paral·lelament, l'Espai Jove ha dedicat una especial atenció a la jornada amb reivindicacions i activitats a través de les xarxes socials.

Et pot interessar