Vilassar ha viscut aquest passat cap de setmana la 32a edició de la Mostra del Bolet i la Natura i una nova edició de l'Open House Bcn. Ho ha fet en una jornada marcada pel sol i la calor i en què s'ha batut el rècord d'assitència en aquests dos esdeveniments turístics al municipi.

 

">

Vilassar de Dalt acull milers de visitants en un cap de setmana marcat per la Fira del Bolet i l'Open House Bcn

Última revisió 24-10-2022 15:36
24/10/2022

Vilassar ha viscut aquest passat cap de setmana la 32a edició de la Mostra del Bolet i la Natura i una nova edició de l'Open House Bcn. Ho ha fet en una jornada marcada pel sol i la calor i en què s'ha batut el rècord d'assitència en aquests dos esdeveniments turístics al municipi.

 

FIRA DEL BOLET I LA NATURA

Milers de visitants es van aplegar diumenge a Vilassar per viure in situ una de les fires més emblemàtiques i amb més trajectòria del municipi: la Mostra i la Fira del Bolet i la Natura. Coincidint amb la fira, com és habitual d'uns anys ençà, Vilassar obre les portes d'espais arquitectònics singulars en el marc de les 48h Open House Bcn. Tot plegat, va aconseguir atreure una gran assistència de públic d'arreu del país que ha sobrepassat de llarg el registrat en les darreres adicions.

La presentació oficial de la 32a Mostra del Bolet es va celebrar diumenge 23 al matí amb la amb la presència de les autoritats locals i els parlaments del regidor de Turisme, Benet Oliva; el president de l'Associació Amics dels Bolets, Llorenç Artigas, i de l'alcaldessa de Vilassar de Dalt, Carola Llauró. Després del tall de la cinta es va donar pas a tota una jornada de fira i activitats relacionades amb els bolets i la natura.

Un any més, el carrer Marquès de Barberà, ple de gom a gom durant tot el dia, va acollir les parades de productes diversos, des dels més artesanals fins als embotits i formatges, passant pels cistells, les castanyes o les diverses parades de col·lectius del municipi. No hi van faltar les parades de bolets, tot i que aquest any, la falta de bolets al bosc s'ha vist reflectida a les parades. 

El Museu va tornar a ser el centre neuràlgic de la festa amb la mostra que dona a conèixer les diferents espècies de bolets i n'especifica el nom científic i popular. La degustació de la tradicional esparracada de bolets, enguany cuinada pels memebres de l'entitats organitzadora -Amics dels Bolets-, i acompanyada d'un got de vi, es va servir, un any més, al pati del museu. Al punt d ela 1 del migdia va arribar el moment de fer l'entrega del Bolet d'Or 2022 a l'Antoni Llimona. El president de l'Associació, Llorenç Artigas, va explicar que l'havien escollit per la seva implicació i col·laboració en moltes de les entitats de la vila i el seu suport en diveros esdeveniments. Una persona, va dir, que sempre s'ha mostat disposada a donar un cop de mà i va destacar la seva lluita al costat de la pagesia de la comarca i per la terra i la llengua catalana.

A les 12 del migdia, com és habitual en el transcurs de la Fira del Bolet, el Grup Sardanista de Vilassar de Dalt, va organitzar una ballada de sardanes. Aquest any, es va fer als jardinets de Sant Jordi amb la Cobla la Principal de la Bisbal.

48h OPEN HOUSE BCN

Paral·lelament a la Fira del Bolet, a les 11 del matí, obria les portes el patrimoni de Vilassar. Un any més, edificis singulars de la Vila com els Forns romans, el celler de can Bruguera, la Nau vella de Can Manyer, les cases de cós del carrer Santa Engràcia, el Teatre La Massa, Cal Notari, Can Banús i aquest any també el nou CAP de Premià de Dalt, es van poder visitar en el marc de les 48h Open House Bcn. Els visitants van poder gaudir, a més,  de dues visites teatralitzades: una a les Naus de can Manyer on es van poder sentir de nou el soroll dels telers i veure en funcionament la màquina de vapor de la Biblioteca i, l'altra a la casa de Cal Notari.

En total, més de 3.000 persones van viure de prop el patrimoni arquitectònic i històric de Vilassar. Un nombre d'assitents que no s'havia registrat mai fins ara.