El poble de Vilassar de Dalt esperava amb ganes la Festa Major dels Sants Genís, una festa que ha tingut una gran participació en tots els actes i activitats que s’han portat a terme i que han superat les expectatives dels organitzadors.

">

Vilassar de Dalt tanca sis dies de plena activitat amb la Festa Major dels Sants Genís

Última revisió 31-08-2022 10:05
29/08/2022

El poble de Vilassar de Dalt esperava amb ganes la Festa Major dels Sants Genís, una festa que ha tingut una gran participació en tots els actes i activitats que s’han portat a terme i que han superat les expectatives dels organitzadors.

La data oficial d’obertura de la festa, el 24 d'agost a la tarda, va començar amb la cercavila inicial dels gegants de Vilassar i una ballada de Sardanes organitzada pel Grup Sardanista que es va celebrar als Jardinets i que va estar amenitzada per les cobles Jovenívola de Sabadell i Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Tot plegat va donar pas al pregó de Festa Major enguany pronunciat per una entitat molt arrelada a la vila i que aquest 2022 ha complert 100 anys de vida: el CE Vilassar. En representació de l’entitat va llegir-lo el seu president, en Xavier Boldú. I com ja és habitual d’uns anys ençà, el Consell d’Infants llegeix el pregonet. El representat d’aquest any va ser en Marc López Expósito.

L’acte va acabar amb un reconeixement a un dels impulsors de la ràdio de Vilassar de Dalt, en Miquel Vilamitjana, que ha estat vinculat a l’entitat durant més de 30 anys i que aquest any ha deixat definitivament les retransmissions en directe dels plens i d’alguns dels actes de Festa Major.

La nit va acabar amb el sopar de pa amb tomàquet amenitzat per la música dels grups locals Bad Classics i Muchosaxo.

La Diada dels Sants Genís va començar amb la tradicional Gegantonada, organitzada per la Colla de Geganters, i on petits i grans van crear el seu propi capgròs fet amb una caixa de cartró. Les creacions anaven des de diferents tipus d'animals fins a personatges dels dibuixos animats passant per les invencions més estrafolàries. Un cop fets va arribar el moment d'exhibir-los a la petita cercavila que va acabar amb una ballada conjunta i la foto de família de tots els participants.

El mateix dijous 25 d'agost, va tenir lloc la part més tradicional de la festa amb l'Ofici de Festa Major, acte que va servir per presentar una reproducció d’una Mare de Déu antiga de la nostra parròquia. Tot seguit es va fer el brindis de Festa Major a càrrec dels membres del CE Vilassar i el Concert-vermut. L’acte va acabar amb el comiat d’en Lluís i la Maria. Els Gegants Centenaris de Vilassar han marxat per ser restaurats i recuperar la seva imatge original.

I a la tarda, va arribar el moment de la Sindriada que s’ha reprès després de l'aturada per la pandèmia. Un acte que any rere any s’ha fet un lloc destacat en el programa d’actes i que ha tornat a ser un èxit de participació.

I ja a la nit, els concerts programats a can Rafart es van veure afectats per la pluja. L’artista local, Robert Poch, acompanyat de la seva banda va improvisar un nou escenari cobert sota la pèrgola de can Rafart on va poder presentar el seu nou disc enmig del caliu del seu públic. Per contra, un dels plats forts del programa, Buhos, es van veure obligats a suspendre el concert a causa de la pluja. Tot i així, la Comissió de Festa ja ha avançat que es el concert es reprogramarà. La nit, va acabar sense pluja i amb el DJ local Willow.

El divendres 26 va començar passat per aigua amb el Rebombaigua, la cercavila de rebombori i aigua i amb un final a la plaça de la vila amb inflables aquàtics i festa de l’escuma. Un matí perfecte per fer passar la calorada que ens ha acompanyat tota la festa.

La tarda de divendres va ser més tranquil·la amb l'Hora del conte de Festa Major. Un acte organitzat per la Biblioteca can Manyer i que es va portar a terme a la plaça Miquel Martí i Pol a càrrec de Joan de Boer.

A la nit va arribar el torn dels Diabòlics anònims i el seu gran Correfoc de Festa Major. Un cercavila de llum, foc i espectacle amenitzada pels Tabalers Anònims i que va acabar a l’aparcament de can Banús.

I a la nit, una nova tanda de concerts a can Rafart amb Roba Estesa, El Pony Pisador i el DJ local Petter Huelts que va posar punt i final a la jornada.

El cap de setmana es va llevar amb l'espectacle familiar Balambambú que va donar pas a la 8a edició del Concurs d'arrossos de Festa Major. Al punt del migdia, la dotzena de participants al concurs van començar a cuinar les seves paelles sota la supervisió del jurat, enguany format per restauradors de municipis veïns per garantir l’objectivitat a l’hora d’escollir els millors plats. Finalment, i després de fer diverses mencions especials felicitant als i les participants per l’alt nivell culinari, el premi a la millor paella va ser per Carlos Arango i el seu fill. El premi a l’arròs més original va ser per en Toni Sala i en Salvador Martí, concursants fidels i que sempre són reconeguts pel jurat. I finalment, el millor arròs qualitat-preu va ser per l’equip encapçalat per en Daniel Pérez.

A la tarda, els actes es van traslladar al Museu amb la presentació del llibre 'Les Marededéus desaparegudes de la Cerdanya' a càrrec del Dr. en Història de l’Art Joaquim Graupera, l’historiador Josep Samon i l’autor Andreu Fité.

La nit de dissabte va acabar a la plaça de la vila amb un sopar de foodtrucks i restauradors locals i el ball de Festa Major amb l'orquestra Albatros. Els més petits, però, van poder gaudir del Correfoc infantil a càrrec dels Diablons Anònims acompanyats, un cop més, pels Tabalers. La cercavila de foc va transcórrer per la riera Salvet fins a la plaça de la Tela, on es va fer un gran final de festa.

La recta final de la Festa Major dels Sants Genís va arribar diumenge 28 d'agost amb la festa de l'SkatePark, tota una jornada amb música i activitats que van servir per inaugurar oficialment l’equipament esportiu fet realitat gràcies als Pressupostos Participatius.

A la tarda, l’activitat es va traslladar al pati del Casal Piferrer on es va fer la vesprada poeticomusical amb micro obert organitzada per l'Ateneu l'Estrella.

I ja al vespre, i com a tancament oficial de la Festa Major, el parc de can Rafart es va omplir de gom a gom per gaudir de la Sardinada, tot escoltant les havaneres dels grup local Serra de Marina. A la mitja part, com és habitual, es va servir el rom cremat i poc abans de les 12 de la nit, i amb la “Bella Lola” i el “Que tinguem sort”, es va posar punt i final a sis dies d’intensa activitat festiva, cultural i esportiva que ha fet sortir al carrer centenars de vilassarencs i vilassarenques aconseguint que aquesta Festa Major hagi estat tot un èxit de participació!