Avui, 17 de maig, se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, una jornada per recordar la importància del respecte, la igualtat i la llibertat de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual o identitat de gènere, i la bandera de l'arc de Sant Martí oneja al balcó de l'Ajuntament com a símbol de suport al col·lectiu. ">

Vilassar se suma a la commemoració del Dia Internacional Contra l´Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

Última revisió 16-05-2025 13:54
17/05/2025

Avui, 17 de maig, se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, una jornada per recordar la importància del respecte, la igualtat i la llibertat de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual o identitat de gènere, i la bandera de l'arc de Sant Martí oneja al balcó de l'Ajuntament com a símbol de suport al col·lectiu.

Un any més, l’Ajuntament de Vilassar se suma a la commemoració d’aquest Dia Internacional, una diada que se celebra des del 17 de maig de 1990, quan l' Assamblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals i trastorns sexuals. 
 
La LGTBIfòbia és el rebuig o discriminació envers persones lesbianes, gais, trans, bisexuals, intersexuals o qualsevol altra identitat del col·lectiu LGTBI+, i pot aparèixer a l’escola, a casa, a internet o al carrer. Encara existeix, i per aquest motiu aquest dia és tan necessari.
 

Us recordem que disposeu de diferents recursos, tant a nivell comarcal com a nivell municipal:

SAI (Servei d’Atenció Integral)
Atén persones del col·lectiu LGTBI+ i també famílies, escoles o professionals.
https://igualtat.gencat.cat/ca/ambits/lgtbi/sai

Observatori contra l’Homofòbia (OCH)

Ofereix suport, denúncies i orientació.
https://och.cat

A nivell municipal:

1. Adhesió al Pla d’Igualtat Comarcal del Consell Comarcal del Maresme. 

2. El Pla Intern d’Igualtat de Gènere 2022-2026: Amb el ferm compromís d’impulsar les polítiques de gènere amb l’objectiu de promoure la igualtat d’oportunitats i evitar qualsevol mena de discriminació, a més d’oferir unes condicions d’igualtat entre les treballadores i treballadors de l’Ajuntament. 

3. Protocol intern per a la prevenció, detecció i actuació davant situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere de l’Ajuntament: Amb aquest Protocol, es vol aconseguir un entorn productiu, segur i respectuós per a totes les persones.

4. Protocol contra les agressions sexistes a les festes majors de Vilassar de Dalt.

5. S’ha consolidat la presència de Punts Liles a les Festes majors ampliant la presència. Una iniciativa inclosa dins del Protocol contra les agressions sexistes i LGTB-fòbiques. 

6. Adhesió al Pla Comarcal LGTBI com a membre motor. 

7. Adhesió al Nou Protocol Comarcal d’abordatge de les violències masclistes com a membre motor. 

8. Propostes formatives a tot el personal municipal per poder: Detectar el sexisme i la no inclusió un l’ús que fem del llenguatge. Adquirir eines i recursos per revisar tota la documentació que generem. Garantir que tot el material que es produeixi estigui elaborat amb un llenguatge inclusiu i no sexista. 

9. Suport a noves entitats que treballen per visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ+ i la igualtat, a través de suport tècnic i material. 

10. Celebració dies commemoratius.

Actualment, l'entitat Vola ( Vilassar Orgullosa LLiure i Aliada) amb el suport d'entitats del municipi i l'àrea d'Igualtat i Feminismes de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, està treballant per la celebració de la Festa de l'Orgull / Pride el pròxim 28 de juny, un dia per continuar celebrant, reivindicant i sensibilitzant els drets del col·lectius LGTBIQ+ .

 

Et pot interessar