El Revela't programa una cinquantena d'activitats paral·leles

Última revisió 08-05-2024 13:54
08/05/2024

El 18 de maig començarà la setmana principal del festival Revela'T, 9 dies d’activitats molt diverses dirigides a públic professional, aficionat i familiar.

La 12a edició del festival Revela’t, el festival internacional de fotografia analògica de Vilassar de Dalt, comptarà amb una àmplia oferta d’activitats paral·leles per a tots els públics. Les activitats, que en anteriors edicions es concentraven en un cap de setmana, enguany s’estenen en el temps i per primera vegada es podran gaudir des del cap de setmana inaugural i durant tota la Main Week. A més, les trenta exposicions fotogràfiques es podran visitar fins al tancament del festival el dia 16 de juny.

Entre les activitats destacades, el Revela’t 2024 oferirà un programa de  set conferències gratuïtes amb autors que formen part d’aquesta edició del festival i que tindran lloc durant la Main Week, del dilluns 20 fins al dissabte 25 de maig, al Museu Arxiu de Vilassar. El públic podrà gaudir de set xerrades: La Creació d’un fotollibre a càrrec de Mireia Alises & Fernando Rodríguez; una conferència sobre La targeta postal a Vilassar de Dalt; la xerrada sobre Col·leccionisme amb Jordi Barón, JR Sala i Santos Montes; la conferència Actualidad en la fotografía analógica amb Chechu i Nico Llasera; una conversa de Sam Wright, Annie Wang i Dr Tien amb Nerea Ubieto; una conferència d’Ignacio Coló i Eduardo Braier; i la xerrada El retrato y su doble del fotògraf Eduardo Momeñe. Durant l’acte d’homenatge a Cristina de Middel es durà a terme una conferència amb Rafa Doctor i Marta Nin, que juntament amb De Middel faran una aproximació a la seva exposició Cartas al Director. A més de a presentació de diversos fotollibres el dissabte 25 de maig a la plaça de la Vila.
 
Des del 18 i fins al 25 de maig, el Revela’t acollirà un total de 10 tallers fotogràfics exclusivament analògics. Els tallers estaran impartits per experts en diversos camps de la fotografia que oferiran tant sessions pràctiques com xerrades teòriques per a tots els nivells d’experiència i interessos. Com a novetat d’aquesta edició, el festival ha instal·lat un laboratori a la fàbrica de Cal Garbat totalment equipat per dur a terme aquests tallers i que també podran utilitzar els amics i la comunitat del Revela’t. A més a més, el cap de setmana inaugural hi haurà una Passejada Fotogràfica per Vilassar de Dalt per descobrir el patrimoni del municipi a partir de les fotografies centenàries de la vila que formen part de les exposicions del festival. 
 
ALTRES ACTIVITATS
Visites guiades: Els dissabtes i diumenges es duran a terme visites guiades per aprofundir més sobre el contingut de les exposicions i també hi haurà visites d’autors que exhibeixen en el Revela’t com Quim Vives, Sam Wright o Annie Wang.
 
Market fotogràfic: Durant el cap de setmana de la Main Week tindrà lloc el tradicional market del Revela’t. Se celebrarà a la plaça de la Vila i reunirà una vintena de marques, fabricants i venedors de material fotogràfic, un apartat dedicat al fotollibre i un altre als venedors d’obra fotogràfica personal, així com una part dedicada al handmade amb objectes elaborats a partir de material analògic.
 
Revela’t & Floral: Per primera vegada, el festival Revela’t i el festival de música Floral sumen esforços i col·laboren amb programació conjunta. Diumenge 19 de maig hi haurà un vermut musical amb Angela Blackburn aka. Metralleta Rumbera DJ i dissabte 25, l'estrena del solo de dansa de la ballarina Ariadna Peya, una visita guiada per Vilassar de Dalt que connectarà els espais patrimonials dels dos festivals, i una projecció d’imatges del Revela’t durant la sessió de les DJ Fricandones.
 
Activitats professionals i networking: Com és habitual, el Revela’t comptarà amb activitats adreçades al públic professional com el Visionat de Portafolis, una activitat tancada per als divuit fotògrafs seleccionats a través d’una convocatòria que permetrà als participants obtenir feedback per part de professionals sobre els seus projectes.

 

Revela't
Revela't