El projecte de servei comunitari 'Els guardians dels arbres', menció especial en el II Premi Experiències Inspiradores d'EUROPARC

Parc 1El 2019, en les jornades del projecte "Els guardians dels arbres" els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt van col·laborar amb els guardes del Parc de la Serralada Litoral i amb una educadora ambiental en l'adequació de l'entorn natural de diferents espais del Parc. Ara, aquest projecte ha estat reconegut amb un menció especial en el II Premi Experiències Inspiradores d'EUROPARC.

El projecte de servei comunitari 'Els guardians dels arbres', presentat pel Parc de la Serralada Litoral - Espai d'Interés Natural La Conreria-Sant Mateu-Céllecs, forma part de la nova assignatura de serveis a la comunitat per educar els joves en l'exercici de la ciutadania activa a través del compromís social, en aquest cas, en la conservació dels espais naturals. L'any passat es va iniciar aquest projecte amb els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Jaume Almera.

Aquest projecte vol arribar als nois i noies dels municipis de l'àmbit del Parc, amb fórmules imaginatives i innovadores adaptades a joves del segle XXI per vincular-los i implicar-los de forma activa en el coneixement i la gestió d'aquest espai natural, donant visibilitat als diferents agents i professionals que participen en la conservació del seu patrimoni, mitjançant la metodologia d'Aprenentatge i Servei.

A la segona edició del Premi Experiències Inspiradores del Programa Societat i Àrees Protegides d'EUROPARC-Espanya, celebrat aquest mes de juliol, el projecte ha rebut una menció que el distingeix com a exemple d'original pràctica en la gestió d'espais naturals protegits capaç de generar aliances amb el sector de l'educació, els municipis del Parc i les entitats del territori.

Parc 2Parc 3

Parc 4Parc 5

Font i matges: Parc de la Serralada Litoral.

09/07/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55