L'Estat permet les passejades amb nens a partir del dia 26 d'abril i allarga de l'estat d'elarma fins el 9 de maig

sortides nensA partir d'aquest diumenge, 26 d'abril, els nens fins els 14 anys podran sortir a passejar amb un adult de forma limitada. D'altra banda, el Congrés ha donat llum verda a allargar l'estat d'alarma fins el 9 de maig.

El BOE d'aquest dissabte ha publicat ja les condicions en què s'han de produir aquestes passejades dels menors. Especifica que els nens podran sortir a un quilòmetre del seu domicili durant una hora al dia, entre les 9 i les 21h i mantenint les distàncies de seguretat amb les persones que es puguin torbar durant la sortida.

Com han de ser les sortides:


Fins a 1 km de distància del domicili
Fins a 3 menors amb 1 adult (progenitor, persona amb qui convisquin al domicili o persona a càrrec)
Entre 09.00 i 21.00 h
Es podrà circular per qualsevol via o espai d'ús públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d'1 km del domicili
No és permes l'accés a espais recreatius infantils a l'aire lliure, així com a instal·lacions esportives. L'Ajuntament té previst reobrir el parc de can Rafart, el pati de les Escoles de can Pons i la zona de lleure del Camí de Mataró, a la Fornaca, però únicament com a zones de passeig, no està permès fer ús de les zones i jocs infantils o portar a terme jocs en grup.
Durant el passeig diari s'ha de mantenir una distància interpersonal amb tercers mínima de dos metres.
Pel que fa als menors entre 14 i 17, el preàmbul del Reial Decret 492/2020 diu que tenen autonomia per poder desplaçar-se sense acompanyament i, per tant, per les compres autoritzades per l'estat d'alarma (aliments, productes de primera necessitat).

Consulteu les preguntes freqüents sobre què es pot fer i què no a partir d'aquest diumenge 26 d'abril en relació a les sortides de menors d'edat durant el confinament.

Demà diumenge està previst que el BOE també publiqui l'allargament de l'estat d'alarma fins el 9 de maig, tal i com va aprovar el Congrés aquesta setmana.

25/04/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55