Finalitza el permís retribuït recuperable, però es manté l'estat d'alarma fins el 26 d'abril

inforEl Congrés dels Diputats ha prorrogat novament l'estat d'alarma fins el 26 d'abril, però ha donat per finalitzat el període de permís retribuït recuperable. De manera que aquest dimarts 14 d'abril poden tornar a treballar aquelles persones que ho feien en la primera fase de confinament. Continuen sense estar permesos els desplaçaments d'oci i similars i l'obertura general al públic de comerços i locals.

El BOE va publicar l'11 d'abril l'acord, aprovat el Congrés dels Diputats, de prorrogar l'estat d'alarma fins el 26 d'abril, però dona per finalitzat el confinament total i aquest dimarts poden obrir les empreses que establia el reial decret del 14 de març. La resta d'empreses han de continuar tancades i les persones confinades a casa.

El Ministeri de Sanitat ha publicat una guia de bones pràctiques per a les empreses i treballadors que tornin a la feina:

  • S'ha de poder mantenir una distància interpersonal d'uns 2 metres al lloc de treball.
  • Facilitar el teletreball en tots els casos que sigui possible
  • Als establiments que puguin obrir al públic, s'ha d'ajustar l'aforament per tal que es mantingui la distància de seguretat entre els clients. També a les cues cal mantenir la distància.
  • Les empreses han de facilitar els elements de protecció necessaris als treballadors.

D'altra banda, des del Ministeri també han manifestat que no s'ha d'anar atreballar en cap cas si:

  • Es presenta qualsevol símptoma associat al Covid-19 (contactar amb el 061 si és així)
  • S'ha estat en contacte estret amb una persona afectada de Covid-19 en un espai de menys de 14 dies
  • S'és vulnerable per qüestió d'edat, per estar embarassada o per patir determinades afeccions mèdiques que siguin de risc.

Podeu consultar la guia de bones pràctiques del ministeri en aquest enllaç.


D'altra banda, el Govern de la Generalitat també ha fet públic un document sobre l'estratègia a seguir a partir del 14 d'abril en diferents àmbits:


Des del Departament d'Interior s'ha fet un nova actualització del qüestionari sobre restriccions d'activitats per la COVID19 a Catalunya que inclou modificacions referents a les condicions de treball a partir d'aquesta setmana.


13/04/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55