L'Ajuntament pren mesures econòmiques per reduir la crisi del coronavirus

logo ajuntamentDavant la crisi causada pel Coronavirus Covid-19, l'Ajuntament ha anunciat un paquet de mesures econòmiques per reduir l'impacte que pugui tenir per a les famílies i pel sector econòmic local. Entre aquestes mesures hi ha l'endarreriment dels terminis per pagar diferents tributs, així com la suspensió de les quotes dels serveis municipals mentre duri l'estat d'alarma.

Aquestes mesures econòmiques estaran destinades a protegir la ciutadania i les empreses i comerços locals davant els perjudicis que està provocant la crisi sanitària del coronavirus. Les mesures acordades són les següents:


• Flexibilització del marc tributari. Ajornament d'un mes en el cobrament de la 1ª fracció de brossa i de l'impost de vehicles i possibilitat de fraccionar l'IBI no domiciliat que es paga de cop, a més de la possibilitat d'ajornar i/o fraccionar qualsevol dels altres impostos municipals, a petició de famílies, autònoms i empreses, sense costos financers.

• Suspensió temporal de les quotes dels serveis municipals no prestats. No es cobraran aquests serveis, mentre s'allargui l'estat d'alarma (Escola Bressol Municipal,  Aula de Música i  Aula de Dansa,  ocupació de via pública, SEM Can banús, activitats del Casal de la Gent Gran, etc).

• Ajuts al lloguer per a les famílies. Dotació d'un fons destinat a aquelles famílies que la reducció d'ingressos fruït d'una modificació de la seva relació laboral les situïen situació de vulnerabilitat.

• Augment del fons genèric d'ajuts socials. S'augmentarà el fons genèric dedicat a cobertures socials per a famílies que esdevinguin vulnerables a causa de les conseqüències de la present crisi sanitària.

• Manteniment de l'impuls econòmic municipal. Es garantirà la continuïtat en la contractació pública d'obres i serveis previstos en el pressupost de l'exercici 2020.  

• Suport al petit comerç. Es dotarà d'un fons per a ajuts destinats al petit comerç que pateixi tensions econòmiques causades pel tancament provocat per la situació de l'estat d'alarma.

• Gratuïtat de les zones d'aparcament blaves i taronges.

19/03/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:56