Engega el projecte 'Prevenim les addicions en els més joves'

<a href="https://www.freepik.es/fotos-vectores-gratis/tecnologia">Foto de Tecnología creado por freepik - www.freepik.es</a>Aquest dijous s'inicia el programa 'Prevenim les addiccions en els més joves', un projecte sorgit d'una sèrie de trobades impulsades per les àrees d'educació i atenció social amb professionals que tracten amb el jovent de Vilassar de Dalt i que té per objectiu potenciar la conscienciació de les addiccions al cannabis i a les pantalles entre els més joves.

Impulsades per les regidories d'educació i atenció social, s'han realitzat, en els darrers mesos, una sèrie de trobades i coordinacions de xarxa entre els professionals que atenen infants i adolescents a Vilassar de Dalt per tal de valorar possibles situacions de risc entre els més joves i fer-ne prevenció. D'aquestes trobades, on han participat mestres, directors de secundària, personal sanitari del CAP, educadors/es socials, equip educatiu del Centre Obert, els tècnics d'infància i joventut i l'equip psicopedagògic municipal, n'ha sorgit la necessitat principal de fer incís en el tema d'addiccions, concretament en la prevenció de drogodependències i ús i abús de les pantalles.

L'educació i prevenció són les eines més eficaes per donar resposta a aquestes situacions oferint eines i recursos a adolescents, famílies i professionals. Per això, s'engega el programa 'Prevenim les addicions en els més joves', un projecte amb l'objectiu de treballar el possible consum de cànnabis i/o altres substàncies entre els més joves; i l'ús i abús de pantalles i xarxes socials i com fer-ne un ús adequat.

El programa consisteix en  una sèrie d'activitats i propostes consensuades entre diversos professionals i personal educatiu que començaran aquests dijous 30 de gener amb alumnes de 1r ESO de l'Institut Jaume Almera i l'IE Sant Jordi. Dins d'aquest programa també s'oferiran tallers a cursos de 2n i 3r ESO, xerrades o tallers per a famílies/adults i teatre educatiu.

Totes aquestes formacions aniran a càrrec de les entitats Energy Control i Edpac ( Educació per l'Acció Crítica) en coordinació amb la Regidoria d'Educació i Atenció Social.

Per a més informació podeu trucar al 937530008 o enviar un correu a domenechps@vilassardedalt.cat.

28/01/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:56