Pla d'emergència ‚??LGTBI en context COVID19'

lgtbiLa Regidoria d'Igualtat ha adoptat un Pla d'emergència per a persones LGTBI dissenyat per la Diputació de Barcelona amb la finalitat d'oferir recursos i serveis especialitzats a persones LGTBI que poden estar vivint situacions de vulnerabilitat durant el confinament.

Fruit de la situació excepcional de confinament per la COVID19, derivat de l'Estat d'alarma decretat el passat mes de març, algunes persones LGTBI poden estar vivint situacions d'especial vulnerabilitat a la seva llar, en la qual ara hi ha obligació d'estar. Aquestes situacions problemàtiques poden ser el resultat del que ja existia abans de la crisi sanitària, com l'a√Įllament i la soledat de la gent gran LGTBI, adolescents LGTBI vivint conflictes familiars LGTBIfòbics, o situacions noves que s'hagin generat, com els dubtes relacionats sobre VIH i COVID19, l'accés a la medicació de les persones en transició, etc.

Aquestes vivències poden estar provocant situacions d'angoixa, estrès, a√Įllament, soledat o depressió a la persona LGTBI que les està patint. Des de la Gerència d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona han posat a disposició de la ciutadania recursos i serveis especialitzats:

SAI MATARÓ: Ubicat al carrer Churruca, 88 (baixos). Entrada pel passatge dels Telers. 08301 Mataró. Per contactar: telèfon: 937022812, o bé, correu electrònic: info.cird@ajmataro.cat. El SAI (Servei d'Atenció Integral) és un servei de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixen, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. El SAI també ofereix:

  • Sensibilització i informació per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir la LGBTIfòbia.
  • Acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com un referent local LGBTI.

Clicant aquí podeu trobar les entitats LGTBI que estan actives durant el confinament

En cas de voler denunciar un fet LGTBIfòbic durant l'estat d'alarma, trobareu tota la informació clicant aquí.

05/05/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55