Activitats per a escoles amb motiu del 8M

Última revisió 10-03-2021 11:21
10/03/2021

En el marc del Dia internacional de les Dones, les regidories d’Educació i Igualtat han proporcionat a les escoles del municipi recursos pedagògics i materials per commemorar la jornada

Llibres i recursos audiovisuals, guies de lectura i continguts o activitats específiques són algunes de les propostes de les regidories d'Educació i Igualtat per als centres educatius de Vilassar de Dalt amb motiu del Dia internacional de les Dones:

  • un PowerPoint on s'explica l’origen del 8 de març, quins són els principals objectius i reptes de la jornada, i alguna dada a tenir present al voltant d'aquesta commemoració.
  • una guia de lectura, elaborada per la Biblioteca Can Manyer,  per treballar el feminisme a les escoles: contes que tracten els rols que estableixen homes i dones; llibres per descobrir diferents dones que han estat importants per la història i, sovint, oblidades; llibres d’empoderament femení, novel·les juvenils i còmics que parlen sobre les relacions tòxiques de parella, sobre el maltractament o sobre els rols de les dones en la societat. Aquests llibres, així com tot el material elaborat, està adreçat a alumnat de primària i secundària.
  • un lot de llibres de préstec quinzenal que anirà rotant pels diferents centres del municipi. Hi haurà dos lots, un adreçat a l'alumnat d'educació primària, i l'altre, als de secundària.

Les dates de préstec per a educació primària són:
1. Escola Francesc Macià, del 2 al 16 de març
2. Escola La Immaculada, del 18 de març a l'1 d'abril
3. IE Sant Jordi, del 6 al 20 d'abril
 
Les dates de prèstec per a educació secundària són:
1. Institut Jaume Almera, del 2 al 18 de març
2. IE Sant Jordi, del 23 de març al 8 d'abril 

  • recursos audiovisuals, com per exemple, pel·lícules o curts de YouTube que treballen l'empoderament de la dona.
  • l'activitat "Quina dona!", en què es convida l'alumnat a reflexionar sobre una dona important en la seva vida i a explicar el per què. Per això, disposaran d'un targetó on hauran d'escriure el nom d'una dona que sigui referent, sigui del seu entorn, o no. En aquest sentit, també s’ha convidat els centres a penjar pels seus equipaments aquestes targetes.