Després de la ressaca fotogràfica d’aquest cap de setmana, el Revela’T continua amb les portes obertes de les exposicions fins al proper 2 d’octubre.

">

Deu anys de Revela'T a Vilassar de Dalt

Última revisió 19-09-2022 15:02
19/09/2022

Després de la ressaca fotogràfica d’aquest cap de setmana, el Revela’T continua amb les portes obertes de les exposicions fins al proper 2 d’octubre.

El Revela’T ha viscut aquest passat cap de setmana, els dies més intensos del festival amb el Market Fotogràfic a la plaça de la Vila i les Jornades Professionals, amb conferències, presentacions i tallers al voltant de la fotografia. Tot i això, les exposicions es poden visitar fins al diumenge 2 d’octubre.

Divendres va tenir lloc la inauguració oficial del festival, al teatre La Massa, amb la Conferència de Joan Fontcuberta, un dels grans renovadors de la fotografia del nostre país i que, en el mateix acte, va rebre el Distintiu de Plata del festival. L’acte va comptar amb la presència dels directors del festival, en Pep Domínguez i la Glòria Peruga, i l’alcaldessa de Vilassar, Carola Llauró.

Durant tot el cap de setmana, s’ha pogut gaudir de les visites guiades a les 36 exposicions que omplen diferents espais del municipi i de les presentacions dels seus autors i autores. Sota el lema 'Tempus fugit', el Revela'T del desè aniversari vol explorar el pas del temps a través de treballs fotogràfics d'artistes com el mateix Joan Foncuberta, amb “HeghDI' vem ghaH, tu’lu’, DINOSAUR”, una exposició inèdita i produïda especialment pel festival inspirada en la figura del dinosaure. D’altres com Alessandra Sanguinetti, fotògrafa de l'agencia Magnum, que retrata durant més de vint anys la vida de dues cosines que viuen en una granja als afores de Buenos Aires; Natalia Kepesz, amb el seu projecte guardonat amb un World Press Photo el 2021; el de Cristina Fontsaré, que construeix un diari de vida a través del seguiment de diverses noies des de la infància i fins a l'edat adulta; Alexey Titarenko, que amb un ús magistral de la llarga exposició captura el desordre de les multituds que ocupaven Sant Petesburg en un altre temps; Deanna Dikeman, que durant 27 anys, en acomiadar-se dels seus pares, feia una última foto des del cotxe, un recorregut fotogràfic sobre tota una vida plena d’adeus;  o una exposició sobre la Guerra Civil de Joaquín Paredes.

En l’àmbit de la fotografia social, destaca l’exposició de gran format de retrats persones de la vida social de Vilassar de Dalt, una mostra que es pot veure a l’entrada de la fàbrica de can Garbat i que és obra del director del festival, Pep Domínguez.

D’altra banda, a la façana del teatre La Massa s’hi pot veure el treball de l’associació Lux Darkroom, Constança Isaza i Andrés Pantoja, que han estat presents en el festival organitzant, al costat d’alumnes de l’Escola Immaculada, diverses cianotípies gegants que giraven entorn de temàtiques de la naturalesa. Enguany, mostren aquestes tres teles que es van dur a terme en les edicions del festival Revela’T 2016, 2017 i 2018.

Aquest any, i com a colofó dels 10 anys, el festival celebrarà la festa del Revela’T el proper dissabte 1 d’octubre a can Rafart. S’han preparat un seguit d’activitats gratuïtes per un públic familiar, un dinar popular i concerts.

 Podeu consultar tota la informació al web del festival.

 

 

Horari de les exposicions:

De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h (excepte el divendres 16 de setembre que obren de 10 a 21 h).

Dissabtes i diumenges, de 10 a 21 h

Tots els dimarts, tancat.

 

 

Enllaços