El Ple aprova definitivament el Pressupost 2021

Última revisió 22-12-2020 08:43
22/12/2020

Amb el consens de la majoria del plenari, aquest dilluns al vespre es va aprovar definitivment el pressupost 2021 de l´Ajuntament de Vilassar de Dalt, de 12.826.535,34€. Uns pressupostos marcats per la pandèmia i que posen l´accent en l´augment de la despesa especialment en l´àmbit social.

Amb el consens de la majoria del plenari, aquest dilluns al vespre es va aprovar definitivament el pressupost 2021 de l´Ajuntament de Vilassar de Dalt, de 12.826.535,34€. Uns pressupostos marcats per la pandèmia i que posen l´accent en l´augment de la despesa especialment en l´àmbit social.

Després d’uns anys marcats pels efectes de la crisi econòmica i el deute, l’Ajuntament presenta, pel 2021, uns pressupostos que afiancen la recuperació financera del consistori i que permeten projectar inversions i creixement de la despesa social sense augmentar els impostos.

Els eixos principals del pressupost que es va aprovar aquest dilluns amb 8 vots a favor d’ARA Vilassar i Junts per Vilassar, 2 abstencions de la CUP i 3 vots en contra del PSC i el regidor no adscrit són:

  • La congelació dels impostos i taxes municipals: Igual que en el pressupost del 2020, el nou pressupost 2021 contempla un increment 0 en impostos i taxes.
  • L’ atenció a famílies en situació de vulnerabilitat: s’incrementen els recursos destinats als Serveis Socials i s’estableixen els mecanismes per poder dedicar-hi encara més recursos si fos necessari.
  • Contenció en la previsió d’ingressos, atenent a un possible empitjorament de la conjuntura econòmica, especialment en aquelles taxes i impostos que depenen de l’activitat econòmica
  • Inversions: Per segon any consecutiu, i un cop consolidada la recuperació econòmica i financera de l’Ajuntament, el pressupost incorpora recursos per a inversions per a via pública, verd públic, instal·lacions i equipaments municipals, especialment les esportives i el cementiri.
  • Serveis essencials: el pressupost contempla a incorporació de diverses persones a la plantilla com ara un paleta per reparacions de via pública, una educadora social, una tècnica en promoció econòmica, una tècnica en cultura i festes i una tècnica en administració electrònica.

Pel que fa a les xifres, el pressupost 2021 de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt incrementa la despesa social en 132.924,76 € respecte el 2020. També es crea un fons de contingència de gairebé 50.000 € per utilitzar en cas de necessitat. A més a més, si els ingressos acabessin sent superiors a l’esperat, s’ha previst un fons addicional de 319.000€ per incorporar a la despesa social.

Una altra de les àrees que més creix és la d’Esports que augmenta el pressupost en més de 260.000€ fins a situar-se al voltant dels 950.000€ amb inversions destinades a reformes al poliesportiu, entre d’altres, i que milloraran el parc d’instal·lacions esportives a Vilassar.

Pel 2021 s’ha projectat un pressupost d’inversions de fins a 1.737.252,85 € que es destinaran a millores a la via pública, parcs i jardins, millores al cementiri entre altres. Es manté la dotació de 150.000€ pels pressupostos participatius que tornaran a donar l’opció a la ciutadania de decidir en què invertir aquesta xifra.

Aquest any, a més, la mesura de supressió de les regles fiscals pel 2020 i 2021 possibilitarà la utilització del romanent de tresoreria per a qualsevol finalitat que sigui necessària.

El Pressupost 2021 que es va aprovar a la sessió plenària del mes d’octubre, ha comptat amb la participació dels grups de l’oposició que, en diverses sessions de treball, han aportat proposes i idees que s’han incorporat a la redacció final.

Podeu consultar la presentació del Pressupost 2021 en aquest document: