L'obertura dels Sants Màrtirs a porta tancada i per Youtube

Última revisió 29-04-2021 11:11
29/04/2021

Reinventar la festa davant la pandèmia per Covid19 és el difícil repte de la Comissió de Festes i de les entitats organitzadores d’aquesta Festa Major que se celebra de forma presencial i virtual. Així és com s’ha desenvolupat l’acte més significatiu d’aquesta festa com és l’obertura dels Sants Màrtirs i la renovació del Vot de poble.

Regit per un aforament limitat i amb totes les mesures de seguretat, l’acte d’obertura s’ha fet enguany a porta tancada i ha estat retransmès pel canal Youtube de l’Ajuntament. Només han pogut accedir a l’església les autoritats locals i eclesiàstiques, els organitzadors i les comparses encarregades de portar els estendards i les roses en honor dels Sants Màrtirs.

Com ja és habitual, els últims en entrar han estat els Gegants centenaris de Vilassar de Dalt, en Lluís i la Maria, que han ofert el tant esperat i emotiu ball dels Sants Màrtirs.

En acabat el ball, l'alcaldessa, Carola Llauró, ha fet renovació simbòlica del Vot de Poble des de l'altar. Una tradició que data del 1654 i que es va recuperar l'any 2004. A continuació, el bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell, qui ha presidit l’acte, ha dirigit un petit parlament al poble de Vilassar.

L’acte ha finalitzat amb l'obertura de les relíquies dels Sants Màrtirs a càrrec de la presidenta de la Confraria, Maria Teresa Colomer, mentre es cantaven els Goigs de Vilassar.