Vilassar de Dalt instal·la quatre contenidors de recollida de roba de Càritas

Última revisió 12-04-2022 09:27
12/04/2022

L’Ajuntament i la Fundació Formació i Treball han signat un conveni de col·laboració per a la instal·lació de nous contenidors al municipi en el quals s'hi pot dipositar roba, calçat, complements i roba de la llar.

Vilassar compta des d’aquest mes amb quatre contenidors de roba de Càritas gestionats per la Fundació Formació i Treball. Als nous contenidors s’hi pot deixar tot tipus de peces de roba, calçat i complements i també algunes peces de roba de la llar. El projecte tèxtil que desenvolupa Formació i Treball és una iniciativa de reciclatge de roba, basada en criteris ètics i en un model d’economia solidària i circular, que permet generar ocupació per persones en situació de vulnerabilitat.

Després de la recollida, gestionada per la pròpia entitat, la roba es trasllada a la planta de Sant Esteve Sesrovires i inicia un procés de selecció i classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces. Aproximadament el 63% del material recollit es prepara per a la seva reutilització, a través de la xarxa d’establiments propis Botiga Amiga - Moda Re i de la resta de centres de Càritas, o bé, a través dels programes d’entrega social que arriba a més de 4.000 famílies. Aquest projecte segueix un model d’economia circular que genera un triple impacte:

Social: ajuda a resoldre una necessitat social gràcies al lliurament de roba a famílies vulnerables.

Mediambiental: redueix la generació de residus convertint-los en un recurs.

Econòmic: creació i consolidació de llocs de feina per a persones en risc d’exclusió social.

Els contenidors s’han instal·lat a:

1.- Riera Targa / carrer Avi Riera

2.- Camí de Mataró / carrer Rafael Riera Prats

 3.- Aparcament del carrer Ignasi Bufalà

4.- Torrent La Galbanya

 

 

Una col·laboració amb l’Ajuntament de Vilassar de Dalt en l’àmbit dels ODS

La tasca de la Fundació Formació i Treball està compromesa amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que s’emmarquen dins l’Agenda 2030 de Nacions Unides. Es tracta d’un pla d’acció perquè els governs, empreses i societat civil cooperin en cadascun dels objectius específics. La fundació treballa en la  línia del següents ODS: eradicació de la pobresa a tot el món i en totes les seves formes (OD1); promoció del creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom (OD8); i enfortiment dels mitjans per implementar i revitalitzar l’aliança mundial pel desenvolupament sostenible (ODS17).