El Consell Eduactiu engega amb una xerrada de Vicki Bernadet

Última revisió 13-10-2021 12:52
13/10/2021

El Consell Educatiu Municipal comença amb l'impuls al programa de Prevenció, detecció i actuació contra els abusos sexuals a menors.

El passat 7 d’octubre es va celebrar el 1r Consell Educatiu del municipi amb la trobada presencial de tots i totes els agents sòcio educatius del municipi: centres educatius, AFA’s, partits polítics, equips d’atenció psicopedagògica i logopèdia, educadors/es socials municipals, Servei d’Atenció Social, Àrea d’Infància i Joventut, Centre Obert, Espai Jove, Àrea d’Igualtat, Àrea d’Esports, AE Serra de Marina i Club d’Esplai de Vilassar de Dalt.

Aquest curs 2021/22 s’ha volgut tirar endavant el programa de Prevenció, detecció i actuació contra els abusos sexuals a menors impulsat per la Regidoria d’Atenció social i Educació de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt en col·laboració amb la Fundació Viqui Bernadet, entitat pionera en el tema des de 1997. Per aquest motiu, la jornada va comptar amb la presència de Vicki Bernadet, fundadora de l'entiat, que va oferir una conferència a tots els assistents. 

En la sessió del Consell Educatiu del dijous 7 d'octubre, es va explicar el programa que es basarà en la formació de tots/es els agents educatius del municipi: professorat des de l’escola Bressol Municipal Can Roura, educació Infantil, primària i secundària d’educació Infantil, fins a alumnat d'ESO, i educadors/es, monitors/es de lleure i entrenadors i entrenadores. Aquesta formació té com a objectiu principal promoure la prevenció de l’abús sexual infantil amb infants i adolescents mitjançant la participació activa d’infants i educadors/es en tallers educatius i reforçar la visibilització de la xarxa de protecció.

Els programes consten de dues parts: 

1.- Una formació online d'11 hores als professionals del món educatiu formal i no formal.

2.- La implementació de tallers amb infants o adolescents de forma compartida entre la Fundació i els professionals que atenen aquests menors i en concret tallers presencials a l'ESO i i l'Educació Primària.

Aquesta formació ja es va realitzar el curs passat al Centre Obert, amb bona resposta per part dels educadors/es, famílies i menors.

El Consell Educatiu Municipal  és un òrgan de participació en l’àmbit de l’educació i representa la comunitat educativa de Vilassar de Dalt.

Per a més informació podeu contactar amb: domenechps@vilassardedalt.cat

Consell educatiu
Consell educatiu