El projecte de diversificació curricular, un acompanyament per a l'èxit personal i acadèmic

Última revisió 15-11-2021 13:03
15/11/2021

Aquest curs s’ha iniciat de nou el Projecte de Diversificació Curricular a l’INS Jaume Almera i la IE Sant Jordi en coordinació amb la Regidoria d’Atenció Social i Educació de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt amb un total de 12 alumnes.

Els Programes de Diversificació Curricular són una mesura d’atenció a la diversitat dissenyada per als alumnes de 3r i 4t d'ESO que necessiten una atenció més específica per aconseguir els objectius de l’etapa. Aquest és un projecte d’aprenentatge on l'experiència pràctica, les adaptacions curriculars i tallers/crèdits diversos (perspectiva de gènere, orientació acadèmica, sexualitat, afectivitat, cuina saludable, esport, curs de doblatge...) formen part del currículum escolar setmanal per tal de motivar l’alumnat a continuar-se formant, detectant i perfilant les seves habilitats i fortaleses.

La col·laboració i implicació d’empreses i dependències municipals en la part pràctica amb un total de 10h setmanals és cabdal per la realització del projecte. Aquest curs, aquestes són les empreses i institucions implicades en el projecte: Tallers Monjonell, Ajuntament Vilassar de Dalt (Protectora d’animals ADEA, Centre Obert, Brigada Municipal, Polisportiu Can Banús /Àrea d’Esports, Àrea de promoció econòmica...) Trilògic, Hospital de nens, Fundació Ferrer for Food, Anna Rotula fisioterapia, Restaurant Can Feliu, etc.

El treball en xarxa i comunitari entre professionals, alumnat i empreses de la zona cada cop s’amplia més. Tot plegat es tradueix en uns bons resultats acadèmics de l’alumnat amb un 99% d’acreditació de l'ESO durant el curs passat.

Diversificació curricular
Diversificació curricular