S'avança la tornada a l'escola

Última revisió 02-09-2022 12:19
02/09/2022

El proper dilluns 5 de setembre comença el nou curs escolar 2022 – 2023 marcat per l’avançament de les classes. A Vilassar, un total de 1420 alumnes tornaran a omplir les aules dels cinc centres educatius del municipi: l’Escola Bressol Municipal Can Roura (81 infants), l’Escola Francesc Macià (378), l’Escola Sant Jordi (292), l’Escola Immaculada (204 ) i l’lnstitut Jaume Almera (465).

Aquest curs escolar, l’alumnat de segon cicle d’Educació Infantil i Primària torna a l’escola el proper dilluns 5 de setembre. Fins al 30 de setembre, a infantil i primària, la jornada serà continuada, si bé els infants podran dinar a l’escola i s’oferiran activitats de lleure per poder garantir l’horari partit habitual durant el curs.

L'Educació Secundària Obligatòria, el Batxillerat, els Cicles Formatius de formació professional bàsica, de grau mitjà i superior, els Cursos d'Especialització de la formació professional, els Itineraris Formatius específics, els Programes de Formació i Inserció, el curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà i el Curs de Preparació per a la incorporació als Cicles Formatius de grau superior començaran el curs el proper dimecres 7 de setembre.

Per altra banda, en el cas dels ensenyaments de centres i aules de formació d'adults les classes s’iniciaran no més tard del dia 19 de setembre. Aquesta mateixa data és la fixada per l’inici del curs als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior d'arts plàstiques i disseny, en els d'arts escèniques, en els ensenyaments artístics de règim especial i en els graus professionals de música i dansa. Les escoles oficials d'idiomes les classes s'han d'iniciar no més tard del 22 de setembre.

L’escola Bressol Municipal Can Roura iniciarà el període d’adaptació els dies 8 i 9 de setembre amb l’inici del curs escolar el 12 de setembre.

Per tal de garantir la  convivència ciutadana  a la via pública es  mantenen les actuacions coordinades amb la Policia local per organitzar les entrades i sortides dels centres i la seva senyalització de les zones d'espera, entrada i sortida en alguns centres i el tall parcial d’alguns carrers per facilitar l’accés a l’escola. Podeu trobar els horaris d’entrada i sortida de cada centre així com els talls de carrers clicant aquí.

CAMINS ESCOLARS

Igual que els darrers cursos, hi haurà espais de parada ràpida perquè els escolars baixin del cotxe, els Petó i Vés!, i talls en alguns carrers durant l’estona d’entrada i sortida de les escoles. Els talls s’efectuen entre les 8.50 h i les 9.10 h, les 12.50 h i la 13.10 h, les 14.50 h i les 15.10 h i les 16.50h i les 17.10 h. En aquest període de temps quedaran tallats al trànsit el carrer Àngela Parera (entrada i sortida de l’Escola Immaculada) i Sant Antoni (entrada i sortida de l’Escola Sant Jordi). Entre les 8.45 i les 16.45 h. es mantindrà el tall del carrer Pius XII entre Salamero i Reina Elisenda a l'entorn de l'Escola Francesc Macià per minimitzar la contaminació acústica.

El Camins Escolars inclouen també la xarxa de Comerç Amic. Es tracta d’un seguit d’establiments comercials de la vila etiquetats com a tal que orientaran i ajudaran als nens i nenes sempre que ho necessitin al llarg dels trams del camí a l’escola.

Curs escolar 22-23
Curs escolar 22-23

Et pot interessar