Vilassar diu prou a les violències masclistes

Última revisió 15-11-2021 09:35
15/11/2021

A partir d'aquest dissabte 20 de novembre, Vilassar commemora el Dia internacional contra la violència envers les dones amb activitats als centres escolars i en espais i equipaments com la Plaça de la Vila i la Biblioteca can Manyer.

El 25 de novembre se celebra el Dia internacional contra la violència envers les dones i Vilassar de Dalt se suma a la comemoració amb un programa d'actes que inclou activitats de difusió i sensibilització als centres escolars i també actes oberts a la ciutadania. 

El programa obert al públic s'iniciarà el dissabte 20 de novembre amb un matí d'activitats a la Plaça de la Vila que inclourà tallers de xapes, de henna i la realització d'un mural col·laboratiu amb la il·lustradora Mireia Pujol. La jornada acabarà amb l'espectacle Monòlegs a la Plaça amb la companyia NUS. L'acte institucional tindrà lloc el mateix dia 25 de novembre a la Plaça de la Vila i inclourà una activitat a càrrec de l'alumnat de l'Institut Jaume Almera i l'IE Sant Jordi a més de la lectura del manifest institucional i un recital de poesia contra la violència de gènere a càrrec de l'actriu Geòrgia Bonell i el músic David Bayés. La programació oberta a la ciutadania acabarà amb una hora del conte especial a la Biblioteca can Manyer sota el títol Somiant despertaràs a càrrec de Ruth Tururuth. 

Les àrrees de Joventut i Igualtat també programen activitats per als centres escolars del municipi dirigides a l'alumnat. Els dies 23 i 24 de novembre l'alumnat de l'INS Jaume Almera i l'IE Sant Jordi deixaran els seus missatges d'empoderament contra la violència de gènere en els murals que l'àrea de Joventut i Igualtat proposaran a l'hora del pati. El resultat serà visible a la Biblioteca durant una setmana. Mitjançant la constucció a mida natural d'una silueta de dona que diu prou a la violència utilitzant diferents materials plàstics i documentació sobre el tema, l'alumnat de 4t d'ESO i el Currículum obert treballarà per l'erradicació de la violència masclista mitjançant la reflexió i l'expressió plàstica. El taller dinamitzat per l'equip educatiu del centre obert es titula Construïm una societat lliure de violències masclistes i tindrà lloc els dies 19, 23, 25 i 26 de novembre. Finalment, el 29 de novembre, l'Àrea d'igualtat proposa els Tallers XX: violència de gènere a les xarxes socials, adreçat a l'alumnat de tercer d'ESO de l'INS Jaume Almera i l'IE Sant Jordi. 

 

25 de novembre
25 de novembre

Documents adjunts