Vilassar i 11 localitats més demanen tenir toc de queda nocturn

Última revisió 27-12-2021 13:33
27/12/2021

Vilassar de Dalt i 11 municipis més del Maresme i el Vallès Oriental reclamen a la Generalitat que els inclogui en el llistat de localitats amb toc de queda nocturn igual que les ciutats veïnes. A la carta conjunta adreçada a la Generalitat, demanen més dispositius policials en cas de no tenir toc de queda.

 

Els alcaldes i alcaldesses de dotze municipis del Maresme (Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Òrrius, Teià, Tiana i Vilassar de Dalt) i del Vallès Oriental (Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès) han subscrit un comunicat conjunt en el qual demanen al Govern de la Generalitat l'aplicació del toc de queda nocturn davant del risc de patir un increment de botellots durant les festes de Nadal. 

Les 12 localitats configuren una illa sense toc de queda envoltada per ciutats on sí que s’hi aplica. Aquests ajuntaments temen que el fet d’estar envoltats per municipis de més de 10.000 habitants afectats pel toc de queda nocturn pot generar un efecte crida que atregui gran quantitat de persones per fer celebracions multitudinàries a l’aire lliure.

Els alcaldes i alcaldesses fonamenten la seva preocupació en “l’experiència acumulada en els darrers vint mesos de pandèmia, i més tenint en compte que l’oci nocturn està tancat” ja que la darrera experiència amb toc de queda selectiu ja va posar en evidència els botellots incontrolables a diversos punts del Parc de la Serralada Litoral.

Malgrat aquesta petició, el Govern de la Generalitat apunta que la resolució aprovada pel Tribunal Superior de Justícia sobre el toc de queda es basa en criteris objectius i no es pot interpretar com una mesura generalitzada, i per això no la pot estendre.

Alternativament, els ajuntaments demanen que “es garanteixi un dispositiu extraordinari i específic de Mossos d’Esquadra que es responsabilitzi de garantir la seguretat ciutadana”.

Les 12 alcaldies han traslladat reiteradament la seva queixa per l’exclusió del toc de queda a les reunions del Procicat mantingudes els darrers dies en les quals el Govern de la Generalitat va explicar-los les noves mesures per fer front a l’expansió de la pandèmia.

toc de queda
toc de queda