S'obre la nova convocatòria de subvencions per a activitats culturals

Última revisió 23-02-2023 11:40
23/02/2023

Amb l’objectiu de fomentar, difondre i impulsar les activitats i projectes culturals de les entitats de Vilassar de Dalt, l’Ajuntament torna a obrir la convocatòria de subvencions ordinàries de cultura. Aquest any, l'import total arriba als 25.000 €.

Fins al 31 de març, les entitats de Vilassar poden presentar els seus projectes a la convocatòria de subvencions 2023. Aquests ajuts finalistes es convoquen per a activitats i projectes relacionats amb la cultura popular, les arts escèniques, la música, les arts visuals i la literatura, jornades o seminaris de temàtica artística o cultural, activitats i projectes de recerca, promoció i difusió de la història i la cultura local i activitats i projectes col·lectius.

Per accedir a aquestes subvencions cal que les entitats que s’hi presenten compleixin aquests requisits:

 • Ser associació o entitats sense ànim de lucre.
 • Tenir domicili social a Vilassar de Dalt.
 • Estar inscrit al Registre municipal d’entitats
 • No tenir deutes pendents amb l’Ajuntament, la Seguretat social o l’Agència tributària
 • No rebre ajuts d’altres administracions, entitats o fundacions per a la mateixa activitat que, junt amb el que es rebi de l’Ajuntament, superi el total del cost de l’activitat o projecte.
 • No rebre cap ajut de l’Ajuntament per a la mateixa activitat.

Les activitats i projectes presentats es valoraran seguint criteris de puntuació objectiva i les subvencions s’atorgaran a les entitats que obtinguin una millor valoració segons aquests criteris:

 • Impacte social i cultural del projecte (fins a 30 punts).
 • Qualitat i interès de l’activitat o projecte des d’un punt de vista cultural (fins a 25 punts).
 • Dotació i organització dels recursos econòmics (fins a 20 punts).
 • Pla de comunicació i difusió previst (fins a 15 punts).
 • Estímul per a les activitats o projectes comuns (fins a 10 punts).

L’import destinar a la convocatòria és de 25.000 €. Les entitats podran rebre un màxim de 6.000 €. però l’import es valorarà de manera proporcional entre totes les sol·licituds estimades i no superarà el 75% del cost de l’activitat. Les sol·licituds s’hauran de presentar fins al 31 de març de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt aportant tota la documentació necessària que es pot consultar en el mateix espai.

Pots consultar les bases clicant aquí.

Per a més informació us podeu adreçar a canorp@vilassardedalt.cat o al 667 18 22 53.


Les convocatòries del 2021 i 2022

Els darrers dos anys, les subvencions culturals de l'Ajuntament han beneficiat un total de 8 entitats de la vila i han fet possible el finançament de fins a 11 projectes diferents. L'any 2021 es van atorgar poc més de 12.500 € que van servir per finançar el cicle de conferències d'Àgora Vilassar, el projecte ReConnect'Art de La Massa CCV, les Jornades de presentació de l'Associació Coixinet i la recuperació de la imatge dels gegants centenaris de Vilassar. El 2022, l'import destinat a la convocatòria va ser de 25.000 €, uns diners que van es van destinar a projectes com el Festival Floral, el cicle de conferències d'Àgora Vilassar, el Cicle de música propera de La Massa CCV, el llibre dels 130 anys dels Pastorets de Vilassar, la cloenda del Cinquantenari del Grup Sardanista, el 50è aniversari del Club d'esplai de Vilassar i les sessions d'aprenentatge compartit de l'Associació Coixinet. 

Subvencions cultura 2023
Subvencions cultura 2023

Et pot interessar