Vilassar tanca els Sants Màrtirs amb la mirada posada al quart centenari

Última revisió 03-05-2022 08:42
03/05/2022

Vilassar de Dalt va cloure la Festa Major dels Sants Màrtirs amb el tradicional acte de tancament de les relíquies que va recuperar la processó i l'església plena de públic després dels anys de pandèmia.

Amb l'església plena, l'acte de Tancament dels Sants Màrtirs va començar amb la presentació de la imatge gràfica que acompanyarà els actes de commemoració del quart centenari de l'arribada de les relíquies dels Sants Màrtirs que se celebrarà el 2023. La Confraria dels Sants Màrtirs va fer un breu repàs a la història de les relíquies abans de presentar un logotip que aglutinarà les activitats que s'organitzaran l'any que ve per celebrar l'efemèride.

Després va començar l'acte més tradicional amb les Completes solemnes acompanyades de la música de l'orgue i una orquestra de 13 músics dirigits pel vilassarenc Jaume Yelo. Aquest any, es va poder recuperar la processó que va portar els gegants, el capgròs d'en Salvador Riera, la Confraria i tots els assistents a l'acte des de l'església fins a la placeta Barberà abans de tornar a l'església per encarar el final de l'acte. Amb les relíquies de nou dins l'església i amb el Cant dels Goigs, els vilassarencs i vilassarenques van recollir les roses que han guarnit l'altar dels Sants Màrtirs durant tota la Festa Major abans de tancat de nou els armaris de les relíquies posant punt i final a la part més tradicional de la Festa Major.