Comença la segona fase de les obres de millora del cementiri

Última revisió 12-06-2023 12:36
12/06/2023

Aquest dimecres 14 de juny comencen els treballs de la segona fase de les obres del cementiri que dona continuïtat a les millores que s’han estat fent a l’equipament i al seu entorn. L’objectiu d'aquestes obres és seguir millorant el recinte, les instal·lacions i els seus accessos tant interiors com exteriors. Des que es van iniciar els primers treballs, l'equipament gaudeix d'espais més acollidors, cuidats i accessibles.

Els treballs que comencen aquesta setmana corresponen al projecte aprovat el passat mes de desembre i consistiran en:

  • Finalitzar els treballs de construcció de l’accés lateral adaptat, tant rodat com de vianants. Un cop fet, es retirarà la rampa que dona accessibilitat per la porta d’entrada principal i que es va construir en la primera fase.
  • Nous accesos pel tràfic rodat.
  • Nou cos de recepció posterior
  • Creació de nous magatzems.
  • Millora de l’espai verd de la capella de Sant Sebastià amb la incorporació d’un recorregut accessible.
  • Dotació d’un nou espai de columbaris per tal de donar servei a totes aquelles famílies que optin per incinerar els seus difunts. Es tracta d’un nou servei que s’ofereix als veïns i veïnes i que té la finalitat de modernitzar l’equipament tot posant a la disposició de la població un espai per dipositar les cendres dels seus difunts.
  • Creació d’un lloc de record pel dol perinatal, perquè les famílies que han perdut un nadó durant el període de gestació, en el moment del part o poc després de néixer puguin recordar el seu fill o filla.

Aquesta segona fase comença després de la finalització dels treballs que es van portar a terme en la primera i que van servir per millorar la visita al recinte i fer-la més accessible amb actuacions concretes com ara: la reurbanització del vial d’accés exterior, la pavimentació dels recorreguts interiors tenint en compte criteris d’accessibilitat, la creació d’un nou edifici de serveis i lavabos, la millora de l’accés rodat al recinte pel vial lateral i la renovació dels serveis soterrats de clavegueram, aigua, electricitat i enllumenat exterior.