Cristina de Middel, presidenta de l'agència Magnum, homenatjada al Revela'T 2024

Última revisió 14-02-2024 11:38
14/02/2024

Cristina de Middel, reconeguda fotògrafa documental i artista alacantina, guanyadora del Premio Nacional de Fotografía el 2017 i presidenta de la reputada agència Magnum des de 2022, és la fotògrafa homenatjada en la 12a edició del Revela't. El festival també exposarà 'Cartas al Director', una retrospectiva dels últims tres treballs de l’autora.

El Revela’t 2024 acollirà 'Cartas al Director', una gran exposició retrospectiva dels últims treballs de Cristina de Middel, l’autora homenatjada de la dotzena edició del festival. La retrospectiva comptarà amb extractes de les exposicions 'Gentlemen's Club', sobre la prostitució des de la perspectiva dels clients per posar de manifest les diferències culturals i secrets globals que envolten aquesta indústria; 'Journey to the Center', una sèrie fotogràfica que reimagina la ruta de migració a través de Mèxic cap a Amèrica Central com una gesta heroica; i 'The Kabuler', una col·laboració amb el també membre de Magnum Lorenzo Meloni, que explora el retorn dels talibans al poder a Afganistan després de la retirada de les tropes estrangeres. El dia 24 de maig, durant la Main Week, se celebrarà l’acte d’homenatge a Cristina de Middel amb la presència de l’autora i un debat sobre la seva obra. 

La 12a edició del festival Revela’t, el primer festival de fotografia analògica del món, se celebrarà a Vilassar de Dalt del 18 de maig al 16 de juny. El festival acollirà vint-i-cinc exposicions de reconeguts fotògrafs d’arreu del món, així com d’altres activitats complementàries relacionades amb el món de la fotografia.

Un any més, el Revela’t esdevindrà un espai de trobada, de pensament i creació per als aficionats a la fotografia i l’art en general. Enguany el festival girarà al voltant de concepte d'identitat entesa com un tema ampli, complex i polièdric, posant èmfasi en la importància de la convergència de múltiples prismes per deixar enrere les limitacions imposades pels rols i prejudicis del passat. Una celebració de la diversitat i una afirmació d’allò universal que ens connecta. El Revela’t pretén ampliar aquesta idea i representar-la des de perspectives actualitzades.

El festival s’allarga dues setmanes més que en anteriors edicions i el que abans era el Main Weekend es transforma en la Main Week amb conferències, un laboratori, un market fotogràfic, tallers, presentacions de fotollibres i activitats professionals i familiars durant tota una setmana del 20 al 26 de maig.

Enllaços