Vilassar celebra el 8M amb la I Fira d'oficis amb mirada de dona

Última revisió 10-03-2023 10:57
09/03/2023

L'acte central de la commemoració del 8M a Vilassar de Dalt va ser la primera edició de la Fira d'oficis amb mirada de dona que va tenir lloc a la Plaça de la Vila durant tot el matí.

Des del 28 de febrer, diferents organismes i entitats de Vilassar de Dalt han organitzat activitats per commemorar el Dia internacional de les Dones, un programa que ha culminat aquest dimecres 8 de març amb els actes centrals a la Plaça de la Vila.

Durant tot el matí, diverses dones professionals van mostrar les seves disciplines, sovint dominades per homes, i el seu dia a dia. L'alumnat dels centres educatius de Vilassar va visitar les diferents carpes i va poder conèixer professions com la de bombera, policia, biòloga, enginyera o dissenyadora i camps professionals com el dibuix, la música, els videojocs o la realitat virtual. Al migdia, 4 alumnes de secundària van llegir el manifest de la jornada en un acte que va acabar amb totes les participants a la Fira i les regidores de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt dalt de l'escenari. 

Els dies previs al 8 de març també han tingut lloc altres actes com una xerrada d'Àgora Vilassar que va inaugurar el programa el passat 28 de març. L'1 de març, un taller intergeneracional de fotografia i escriptura va prendre el relleu. Ràdio Vilassar de Dalt també es va sumar a la commemoració amb un programa especial el mateix dia 8 de març a càrrec de la Fundació Gentis. 

Homenatge a les dones teixidores

Un altre dels actes destacats d'aquest any ha estat l'homenatge a les dones teixidores de Vilassar a la Biblioteca Can Manyer. L'’Escola Francesc Macià i la comissió d’igualtat i coeducació de l’AFA Francesc Macià han realitzat aquest homenatge inspirat en l’art de les dones de la Bauhaus. Durant diverses setmanes, l’alumnat de Cicle Superior ha estat preparant uns collages amb l’artista Mariona Millà i la historiadora Marta Sells que s’han transformat en una exposició-homenatge que es pot veure durant tot el mes de març a la Biblioteca Can Manyer. L’activitat s’ha complementat amb una trobada entre teixidores i infants i una visita a la nau de Can Manyer gràcies a la col·laboració del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt.

Fins al 23 de març encara queden algunes activitats que pots consultar clicant aquí.

Et pot interessar