Ja es pot consultar el Fons del Casal Popular a l'Arxiu municipal

Última revisió 06-02-2023 12:29
06/02/2023

L'Arxiu municipal ja ha acabat els treballs d'identificació, classificació, adequació i restauració del fons del Casal Popular que l'entitat ha dipositat a l'Arxiu. 

Els treballs de tractament documental del fons del Casal, duts a terme per l’arxivera Marta Alari i l’assistència de l’Arxiu Municipal, han consistit en la identificació, classificació, adequació i restauració en alguns casos, d’una ingent quantitat de documents que han culminat amb un quadre de classificació específic per a aquest Fons. En total han suposat unes 100 capses de documents de diversos formats i suports (incloent cartelleria, fotografies i publicacions) que permeten copsar el dinamisme d’aquesta entitat centenària gràcies a la riquesa i abast de la documentació que ha arribat fins als nostres dies.

Es tracta d’un fons documental que mostra les activitats organitzades al voltant del lleure i la cultura a Vilassar des de principis del segle XX, tant pel que fa a l’Esplai i la seva voluntat d’educació en el lleure, el respecte i la natura, com al teatre i cant, conservant-se obres de teatre de principis de segle utilitzades per l’entitat.

Aquesta setmana passada es va fer la presentació de la feina de classificació i tractament documental del Fons del Casal a la presidenta de l’entitat, Gemma Bonet i tota la documentació ja està disponible per a consulta de la ciutadania a les dependències de l’Arxiu municipal. 

Et pot interessar