Vilassar amb Orgull, el lema de Vilassar per commemorar el dia de l'Orgull LGTBIQ+

Última revisió 05-07-2021 09:35
28/06/2021

Aquest dilluns 28 de juny se celebra el Dia de l'Orgull LGTBIQ+ i Vilassar se suma a la commemoració amb un programa d'activitats sota el lema 'Vilassar amb Orgull'

El 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York va tenir lloc una batuda policial al local gai Stonewall Inn. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava de forma contundent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia; en gairebé tres dies d'aldarulls es va ocasionar una autèntica batalla campal. Aquest fet va propiciar escollir aquest dia com a fet reivindicatiu i festiu per l'alliberament LGTBI.

Sota el lema Vilassar amb Orgull!, Vilassar se suma a la commemoració amb activitats online i presencials amb la divulgació i la reivindicació com a eixos principals. Entre les activitats d'aquests dies hi ha una exposició documental a la Biblioteca can Manyer, l'estrena online del vídeo 'Parlem en llenguatge LGTBIQ+', un taller adreçat a tota la ciutadania i una sessió de contacontes especial. Com cada any, el balcó de l'Ajuntament lluirà amb la bandera LGTBIQ+ i es pintarà un pas de vianants amb els colors de la bandera, en concret, el situat a la cruïlla del carrer Rafart amb Riera de Targa. Aquest 2021, a més, l'Àrea d'Igualtat també ha elaborat unes polseres commemoratives que podreu trobar a la Piscina municipal, el Pavelló de can Banús i a la Biblioteca. 

Programa d'actes

Exposició documental: Orgull!
Del 23 de juny al 9 de juliol
Biblioteca Can Manyer 

Parlem en llenguatge LGTBIQ+. Estrena del vídeo
1 de juliol / 12.00 h.
Canal de Youtube de l’Ajuntament i XXSS del Centre Obert i Servei de Joventut

Taller “Un cop de realitat! El 28J avui dia”
Taller adreçat a tota la ciutadania
Dilluns 5 de juliol / 18.30 h.
Biblioteca Can Manyer

Contacontes La roda dels contes i l’amor, 
contes que visualitzen la diversitat sexual i les diverses formes d’estimar
Divendres 9 de juliol / 18.30 h.
Pèrgola de Can Rafart

 

Cartell de les activitats del cicle Vilassar amb Orgull
Vilassar amb Orgull

Vídeos

Parlem en llenguatge LGTBIQ+